Szépül Kiszombor

Sok szempontból megterhelővé vált az idei év és talán még sosem vártuk ennyire valaminek a végét. Így van ezzel Kiszombor első embere is.

Egyesek nagy reményeket fűznek 2021-hez, nem csak azért, mert előrehaladást várnak a koronavírus kezelésében, hanem mert új terveket készíthetnek a jövőre.

A települések életében is hasonló folyamatok zajlanak, 2020 végéhez érve a következő időszakot tervezik, és fejlesztési lehetőségeket keresnek. Így mérlegel Kiszombor vezetősége is.

Szirbik Imre, polgármester a radio7.hu-nak azt nyilatkozta, hogy jelentős felújításokat szeretnének végezni a nagyközségben. Utakat, világítást, járdákat és csatornákat hoznak majd helyre. Emellett pedig modernizálják az intézményeket.

Pályázati finanszírozásból korszerűsítik a csapadékvíz-elvezető árkokat. Amik jelenleg nyitottak, azokat lefedik és ahol szükséges ott tisztítást, javítást is végeznek. Ezen kívül a zúzottköves utakat leaszfaltozzák, hogy könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb legyen a közlekedés.

A közvilágítás problémáját részben az áramszolgáltatóval közösen fogják megoldani, hiszen szerződést kötöttek rá. Lámpákat, berendezéseket cserélnek, javíttatnak meg.

A polgármester azt reméli, ez is hozzájárul Kiszombor fejlődéséhez, a városkép szépüléséhez és a lakosság biztonságérzetéhez.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Nyitókép: radio7. hu


Hasonló cikkek