Szerdától már 48 órára is kiutazhatnak Szlovákiából 8 európai országba

Szerda éjféltől Szlovákiából már 48 órára is ki lehet utazni Magyarországra, Lengyelországba, Csehországba, Ausztriába, Szlovéniába, Horvátországba, Németországba és Svájcba.

Szerda éjféltől Szlovákiából már 48 órára is ki lehet utazni Magyarországra, Lengyelországba, Csehországba, Ausztriába, Szlovéniába, Horvátországba, Németországba és Svájcba mindazoknak, akiknek az állandó vagy átmeneti lakhelyük a Szlovák Köztársaság területén van. Az utazóknak nem kell felmutatniuk negatív koronavírus-tesztet, és nem kell karanténba sem vonulniuk, amennyiben 48 órán belül visszatérnek Szlovákiába. Erről kedden tájékoztatott Daša Račková, a Szlovák Közegészségügyi Hivatal (ÚVZ) szóvivője.

Azokra a személyekre, akiknek Csehországban van az állandó vagy az átmeneti lakhelyük, szerdától ugyanezen feltételek érvényesek. A Magyarországon élők szerdától beléphetnek Szlovákia területére a Magyarországgal, illetve a Csehországgal közös határátkelőkön keresztül.

A 48 óránál nem hosszabb tartózkodást igazoló dokumentumot a határellenőrzést végző rendőröknek kell majd felmutatni.

Forrás: tasr, bumm.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek