Szerdától sztrájkolnak a közlekedési dolgozók Miskolcon

Az MVK Zrt. szakszervezetei február 17-től határozatlan idejű sztrájkot hirdettek. Célszerű mindenkinek előre tájékozódni a menetrendről, mivel kevesebb busz és villamos indul: a járatok 66%-a fogja az utasokat szállítani a munkabeszüntetés alatt.

Jogszabályi kötelezettségének eleget téve az MVK előzetesen közzétette a sztrájk idejére érvényes menetrendtervezetet, ami vonalszámonként az első járat indulásától az utolsóig tartalmazza az új indulási időpontokat. Ha a munkabeszüntetés a hétvégére is kiterjed, akkor a vállalat 48 órával korábban meghirdeti majd a szombati és a vasárnapi menetrendet. Az aktuális közlekedési információkról a diszpécserközpontban érdeklődhetnek az utasok az éjjel-nappal hívható: +36-70-645-5098, +36-70-645-9469, +36-70-647-4091 és +36-70-649-9054-es telefonszámokon.

A menetrend kialakításánál nagyon figyeltek rá, hogy csúcsidőben ne legyen fennakadás. A reggeli munkába és iskolába menésnél kevésbé lesz érzékelhető a munkabeszüntetés, ami szintén nem érinti az ME, a 44-es, az Auchan1, az Auchan2 és a Tesco Avas járatokat. A Miskolctapolcán, Martintelepen, Görömbölyön, Lillafüreden, Perecesen élőknek, valamint a Felsőzsolcáról érkezőknek azonban nem árt, ha előre tájékozódnak, mert előfordul, hogy csak óránként jár a buszuk.

A munkáltató jogellenesnek szerette volna nyilváníttatni a sztrájkot, ezért fordult a bírósághoz, ami meghozta a döntését és a kérelmet elutasította. A végzés nem jogerős, a postai kézbesítéstől számított 5 napon belül fellebbezés nyújtható be.

 

Szöveg és fotó: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek