Szétlocsolta a benzint a lakásban

A férfi benzint locsolt szét, amit meg akart gyújtani. A Tatabányai Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntettének kísérlete miatt a letartóztatásának hosszabbítását indítványozta.

A letartóztatás elrendeléséről – a szetlocsolta-a-benzint-a-lakasban-letartoztatas – oldalon adott ki sajtóközleményt az ügyészség.

Az indítvány szerint a férfi 2020. március 13-án, délután, a lakóhelyéül szolgáló dorogi ingatlanban benzint locsolt szét, melyből édesapja ruházatára is került. A gyanúsított az öngyújtót magához vette, közben a benzines kannát a kezében tartotta, és közölte az édesapjával, hogy álljon arrébb, mert fel fogja gyújtani a házat. Az öngyújtó azonban nem gyulladt be, a férfi a cselekményét a ház előtt elhaladó rendőröktől való félelmében abbahagyta, a házat pedig elhagyta.

Amennyiben tűz keletkezik, úgy fennállt a lehetősége annak, hogy a ház udvarán álló tehergépkocsira, és a területet körbevevő lakóingatlanokra a tűz átterjed.

Az ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró a férfi letartóztatását elrendelte, majd 2020. június 16. napjáig meghosszabbította.

Az ügyészség a letartóztatás határidejének újabb három hónappal történő hosszabbítását indítványozta, mert továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a férfi szabadlábon a bizonyítást veszélyeztetné, illetve újabb bűncselekményt követne el.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek