Szidta a rendőröket a borsodi nő, vádemelés lett belőle

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség becsületsértés vétsége miatt vádat emelt egy 30 éves nővel szemben.

A vádirat szerint még 2020. október 14-én, kora este, a nő és az élettársa autóval közlekedtek Bogács belterületén, amikor rendőrök intézkedtek a férfival. A közúti ellenőrzés eredményeként közölték a vádlott élettársával, hogy szabálysértés miatt helyszíni bírságot alkalmaznak vele szemben, mert a gépkocsi kivilágítása szabálytalan, illetve nem jelentette be, hogy az autón tulajdonjogot szerzett. A férfi ezt kifogásolta, mire a járőrök felvilágosították, hogy ez esetben szabálysértési feljelentést tesznek ellene. A nő ezt hallva kiszállt az autóból, a kezében lévő cigaretta csikket a szolgálati gépkocsi felé dobta, majd ordítva obszcén, lealacsonyító jelzőkkel illette, trágár szavakkal szidta őket.

A vádlott a sértettek munkakörének ellátásával összefüggésben, a becsület csorbítására alkalmas, az emberi méltóságot sértő kifejezéseket használt.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, pénzbüntetés  kiszabására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak.

ugyeszseg.hu


Hasonló cikkek