Szidta és öléssel fenyegette az orvost és asszisztensét egy őrjöngő kiskőrösi férfi

Gyógyszerek miatt

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt az ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly szeptemberben Kiskőrösön trágár szavakkal szidalmazta és ökölbe szorított kézzel öléssel fenyegette a háziorvosát és annak asszisztensét.

Dr. Schmidt Gábor, a megyei főügyészség szóvivője elmondta: a vádlott élettársa tavaly szeptember 24-én reggel bement a kiskőrösi háziorvos rendelőjébe, hogy gyógyszereket írasson fel párjának.. Az asszisztensnek adott listán lévő gyógyszerek között azonban több olyan is volt, ami korábban nem volt felírva a vádlottnak.

Ezt az asszisztens közölte a nővel, miközben elkezdte kiírni a többi gyógyszert. Az asszony azonban hangosan kiabálni kezdett, hogy ne akadékoskodjon, nekik ezekre a gyógyszerekre is szükségük van. Az asszisztens többször kérte a vádlott élettársát, hogy fejezze be a kiabálást, mire a nő kijelentette, hogy elmegy a rendőrségre feljelenteni az asszisztenst, végül kiment a rendelőből. Pár perc múlva azonban visszatért élettársával együtt. Az erős testalkatú férfi a nővérpulthoz lépett és trágár szavakkal, üvöltözve szidalmazta az asszisztenst. Ő jelezte, hogy a gyógyszerek kiírása folyamatban van, ennek ellenére a vádlott folytatta a szitkozódást és benyitott az asszisztens által használt helyiségbe. „Megtalállak, kicsinállak!” – ordítozott ökölbe szorított kézzel.

Majd berontott a vizsgálóba, ahol a háziorvos férfi éppen egy beteget vizsgált. A vádlott az orvost is trágárul szidta és öléssel fenyegetőzött. A doktor megpróbálta nyugtatni a dühöngő férfit, de a vádlott közvetlenül elé lépett és az arcába ordítozott, miközben a kezével hadonászott.

„ Az orvosi szobában és a váróban tartózkodó betegek nagyon megrémültek a vádlott viselkedésétől. Végül az orvosnak, az egyik betegnek és a vádlott élettársának sikerült megnyugtatnia az agresszív férfit, aki az élettársával együtt távozott a helyszínről.” – mondta el dr. Schmidt Gábor.

A büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő vádlottat az ügyészség két rendbeli közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni. -írja a BAON.hu

 

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek