Szigorítják a határellenőrzést a húsvéti ünnepek alatt Szlovákiában

Április 1. és 5. között szigorítja a rendőrség az ellenőrzést a határátkelőkön, a cél a járványügyi intézkedések fokozott betartatása. A járáshatárokon rendőröket és a katonaságot is bevetik, a rendőrség közúti ellenőrzéseket is tart.

Az Ausztriával, Magyarországgal, Lengyelországgal és a Csehországgal közös határátkelőket folyamatosan ellenőrzik. „Ellenőriznek mindenkit, aki személyautóval, tömegközlekedési eszközön, illetve gyalogosan akar belépni Szlovákia területére” – közölte Denisa Bárdyová szóvivő. A lezárt határátkelőket továbbra is felügyeli a rendőrség.

A járáshatárokon szigorúbban fognak ellenőrizni. A rendőrök elsősorban az ún. fekete járásokat felügyelik. „A lehető legnagyobb számú egyenruhást és civil rendőrt bevetjük, a hadsereg tagjai is segítenek a rendőrségnek” – mondta Bárdyová.

A rendőrség tájékoztatása szerint a közúti közlekedést is intenzíven ellenőrizni fogják. Különösen odafigyelnek az ittas, vagy más függőséget okozó szer hatása alatt vezető sofőrök kiszűrésére.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: ujszo.com

Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek