Szijjártó felszólalt az ENSZ-közgyűlésen

Összefogásra van szükség az új biztonsági kihívások elleni hatékony fellépéshez. – hangzott el a beszédében.

A népek és kultúrák közötti közeledés fórumaként létrehozott Civilizációk Szövetségét alkotó országoknak fokozniuk kell a közös erőfeszítéseket az új biztonsági kihívások, köztük a migrációs hullám és a vallási szélsőségek elleni hatékony fellépés érdekében – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter péntek este New Yorkban, a szövetség tagországainak miniszteri szintű találkozóján.

Az ENSZ-közgyűlés csúcsszintű ülésszakán részt vevő magyar miniszter a migrációval kapcsolatban azt mondta, hogy jelenleg is emberek tízmilliói vannak úton és ez képes megrendíteni a stabilitást nemcsak az elvándorlók kiinduló országaiban, hanem az útjukkal keresztezett tranzitállamokban és a célországokban is.

Szijjártó kijelentette, hogy az országoknak össze kell fogniuk, hogy véget vessenek a szegény és szükséghelyzetben lévő embereket kihasználó embercsempészek üzleti modelljének. Majd a miniszter kitért beszédében arra is, hogy meg kell védeni az üldözött keresztény közösségeket a világban.

Forrás: MTI


Hasonló cikkek