Szijjártó keményen odaszólt az UEFA-nak

Mert bezárta a Puskás Ferenc Arénát szurkolók miatt

A tegnap esti bejelentés szerint – mint azt megírtuk – a budapesti és idegenbeli EB-meccsek alatt történt szurkolói megnyilvánulások miatt legalább két mérkőzésre bezárták a Puskás Ferenc Arénát.
Ez a döntés sokakat felháborított, így a magyar külgazdasági és külügyminisztert is, aki közösségi oldalán a következő közlemény tette közzé:
„Másfél év zártkapuzás után idén júniusban mi, magyarok újra megmutattuk Európának és a világnak, hogy milyen is, amikor igazi futballhangulat van egy futballmeccsen. A négy teltházas budapesti EB-meccs mindenki számára örök emlék marad. A többi rendező stadionban érvényes nézőszám-korlátozások miatt (Londont kivéve) nálunk volt a legtöbb néző és a legfergetegesebb hangulat.
Ezek után tegnap este azzal lett tele a világsajtó, hogy diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt az UEFA három meccsre bezáratja a Puskás Arénát! S ez nem vicc!!!

Úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése.

Mit üzen az UEFA megint ezzel a döntéssel? Himnusz alatt a pályára rohanni és ott a himnuszt éneklő játékosokat provokálni: rendben van, kommandós sorfalat a pálya szélére küldeni: rendben van, lézerrel az ellenfél kapusának szemébe világítani: rendben van, az ellenfél szurkolóit megdobálni: rendben van, de teltházas meccset csinálni, szurkolni, fergeteges hangulatot teremteni: na, amiatt be kell zárni a stadiont.
Az a bizottság, amelyik ilyen döntést hoz, szánalmas és gyáva testület. Szégyelljék magukat!”
Reméljük, ezért a megnyilvánulásért nem fogják a teljes magyar labdarúgást pellengére állítani, de félő, hogy ezektől minden kitellik…

 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek