Szijjártó: Nem érdekeli a járvány Webert, csak a Fidesz kizárása

Az EPP frakcióvezetője valószínűleg nem kap magyar kitüntetést ezek után.

Szijjártó Péter szerint Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezés helyett a „legsikeresebb EPP-tagpárt eltávolítását szervezte, és az ehhez szükséges bürokratikus trükkökön agyalt.”

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán azt írta: Európában naponta emberek ezrei halnak meg és emberek tízezrei fertőződnek meg a koronavírus-járvány miatt. Az európai embereknek oltásra és lélegeztetőgépekre van szükségük: ezek mentenek ugyanis életet – tette hozzá.

„Itt az ideje, hogy feltegyük a kérdést: az Európai Parlament legnagyobb frakciójának havonta sok ezer eurót kereső vezetője hány munkaórát töltött oltóanyagok beszerzésével vagy bármi mással, ami az európai emberek életének, egészségének, munkahelyének megvédéséhez szükséges?” – fogalmazott a miniszter, hozzáfűzve: a választ mindannyian el tudjuk képzelni.

„Manfred Weber szégyellje magát! Jó, hogy végre nem tartozunk olyan frakcióhoz, amit egy ilyen ember vezet” – olvasható a bejegyzésben.

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek