Szijjártó Péter salgótarjáni beruházásról egyeztetett Szöulban

A Bumchun Precision Hungary Kft. salgótarjáni gyárának fejlesztéséről tárgyalt a vállalat képviselőivel Szijjártó Péter a dél-koreai Szöulban – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán.

Szijjártó Péter  ismertette: az elektromos autók akkumulátorainak alkatrészeit gyártó cégnek Dél-Koreán kívül egyetlen gyára van, mégpedig a nógrádi megyeszékhelyen, ahol 148 főt foglalkoztatnak.

Jelenleg egy 41 milliárd forintos gyáregység építése zajlik, melyet jövő évben fejeznek be, ezzel egy időben egy gyártósoron pedig már most is el tudott indulni a termelés. A Bumchun termékei iránt egyre nagyobb a kereslet, ezért a megbeszélésen a salgótarjáni gyártóbázis bővítéséről egyeztettek.

A négy újonnan tervezett gyártósor több száz új munkahelyet fog teremteni – írta a külgazdasági és külügyminiszter. A vállalat a jelenlegi gyárával szomszédos telken építkezne – a mostani üzem bő 5600 négyzetméteres, míg az új épület közel 10 300 négyzetméteres lenne. A fejlesztést segítve szeptemberben a salgótarjáni közgyűlés az akkor hatályos szabályozást is módosította, az érintett részt ugyanis gazdasági általános területté sorolták át, így a megengedett legnagyobb beépíthetőség 50-ről 60 százalékra módosult.

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek