Szijjártó Péter: újabb stratégiai megállapodás és alapkőletétel

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a kormányzat a Festo vállalattal. A megállapodást a kormány részéről Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes szignálta. Az aláírást követően a Festo új gyáregységének ünnepélyes alapkőletételére is sor került.

 Szijjártó péter, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes

A Festo beszállítóinak 60 százaléka magyar, és a kormány együttműködik a céggel ennek további javítása érdekében. Szijjártó Péter elmondta: Magyarország megerősödve jött ki a válságból, és az aktuális eredmények – a beruházások, a foglalkoztatás és a gazdaság növekedése – azt igazolják, hogy helyes volt a Magyarország újraiparosítására irányuló kormánystratégia, és az a célkitűzés, hogy Magyarország legyen Európa termelési központja. Az új célok között említette, hogy hazánk egyre inkább kutatás-fejlesztési és innovációs központtá váljon. Ennek eléréséhez is szükség van stratégiai partnerekre.  A FESTO vállalat is ilyen, amelynek magyarországi működése és folyamatos fejlesztései, beruházásai jelentősen erősítik hazánkat és annak gazdaságát – hangúlyozta Szijjártó Péter. Kiemelte: Németország hazánk első számú kereskedelmi partnere és a legnagyobb befektető is Magyarországon. Ezt az is jelzi, hogy a FESTO már a 9. német cég, akivel a kormány stratégiai megállapodást köt.

Curt Michael Stoll, a cégcsoport tulajdonosa – FESTO

Curt Michael Stoll, a cégcsoport tulajdonosa az eseményen a cég történetét, növekedését, fejlődését vázolta fel, kiemelve a magyar munkaerő hozzáértését.A szakképzett emberek jelentik a jövőt, ezért jön létre a kormány és a Festo közötti együttműködés. Hangsúlyozta a Festo oktatásban vállalt szerepét, vagyis hogy befektettek a duális képzés elterjesztésébe, valamint, hogy kiemelt szerepet vállaltak a szak- és felnőttképzésben is.

Bús Balázs, a Festo gyárának helyt adó Óbuda polgármestere

Bús Balázs, a Festo gyárának helyt adó Óbuda polgármestere szerint az önkormányzat elsődleges feladata, hogy a fejlesztések, a kerületi beruházások az itt lakók konfortérzetét javítsák, boldogulásukat szolgálják. Az ünnepségen tartott beszédében kitért arra, hogy a Festóhoz hosszú évekre visszatekintő, konstruktív kapcsolat fűzi a kerületet. Elmondta:  a cég komolyan veszi a társadalmi felelősségvállalást, hiszen  régóta jelen van támogatóként Óbuda-Békásmegyer kulturális életben.

Szövényi-Lux Márton, a Festo kereskedelmi cége, a Festo Kft. ügyvezető igazgatója felidézte, hogy a Festo magyarországi tevékenysége több mint 30 éves múltra tekint vissza,  high-tech termékeivel és megoldásaival, valamint jól képzett szakembereivel támogatja a magyar ipar szereplőit versenyképességük növelésében. 1992 óta folytat termelő tevékenységet Magyarországon, és számos hazai kis- és közepes vállalkozásnak biztosít közvetve munkát.

Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, és Curt Michael Stoll, a cégcsoport tulajdonosa írta alá a stratégiai együttműködési megállapodást
Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, és Curt Michael Stoll, a cégcsoport tulajdonosa írta alá a stratégiai együttműködési megállapodást

Az aláírás mellett egy alapkőletételre is sor került a Festo 10 millió eurós beruházással épülő új gyáregységéhez kapcsolódóan. Így tovább bővül a cég gyártókapacitása, és az a 170 új munkahely, ami létrejön már 1000 fölé emeli a járműgyártás terén tevékenykedő Festo munkavállalóinak számát. Szijjártó Péter elmondta: középtávú tervekről, további beruházásokról és újabb munkahelyekről is tárgyalnak már a céggel.


Hasonló cikkek