Szilveszteri közösségi közlekedés Budapesten

Több busz és a nagykörúti villamosok is egész éjszaka járnak majd, és az utasok a megszokott éjszakai járatokkal is közlekedhetnek.

Szilveszterkor a sűrített felszíni járatok mellett egész éjjel közlekedik majd a 2-es, a 3-as és a 4-es metró, valamint a HÉV-ek

–  tájékoztat Budapesti Közlekedési Központ (BKK)

Egész éjjel jár majd a 4-es és a 6-os villamos, illetve az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es busz is. A kisföldalatti utolsó szerelvényei éjjel 1 órakor indulnak a végállomásokról. A metrószerelvények éjjel 1 óráig 10, ezt követően hajnalig 15 percenként közlekednek.

A szentendrei HÉV a budapesti szakaszán félóránként, Békásmegyertől Szentendréig óránként indul. A csepeli HÉV félóránként, a ráckevei kétóránként, a gödöllői pedig óránként közlekedik.

A szilveszter éjszaka utazóknak elsősorban a belváros számos pontját elérő metróvonalak használata ajánlott, amelyekről a BKK a külső pontokon csatlakozást biztosít a szokásosnál sűrűbben közlekedő éjszakai járatokra. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni. A www.bkk.hu/evvege oldalon az év végi közlekedési rend részletesen is megismerhető, továbbá a szilveszter éjszakára vonatkozó, nagyobb fővárosi térségekre lebontott utazási javaslatok is megtalálhatók.

A szokásos éjszakai járatok szilveszter éjjelén is közlekednek a megszokott rendben.

 

 

 


Hasonló cikkek