Szimfonikus évadnyitó Miskolcon

Szerdán megtartotta évadnyitó társulati ülését a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Szászné Pónuzs Krisztina ügyvezető, valamint Gál Tamás művészeti vezető köszöntötte a nyári szünetről visszaérkező zenészeket és tájékoztatta a sajtó munkatársait az új szezon koncertjeiről.

 

Első miskolci hangversenyükre augusztus 27-én a Zenepalotában kerül sor, ahol a Bécsi klasszikusok muzsikájával zárják az idei Miskolci Kamarazenei Nyár rendezvénysorozatát. Beethoven István király-nyitányát, Mozart F-dúr zongoraversenyét és Haydn D-dúr „párizsi” szimfóniáját fogják előadni.

Szeptember 2-án Aperitif koncerttel jelentkeznek, amit ezúttal nem a Nyári színházban, hanem a Szinva teraszon tartanak. Bérletes hangversenyeik között hagyományos és újító jellegű programok találhatók. Különleges csemegének ígérkezik többek közt Mahler III. szimfóniája, ami öttételes, szünet nélküli, nagy apparátust igénylő mű, ahol a zenekarral együtt lép fel a Fazekas Gyermekkar és a Miskolci Egyetem női kara.

Ismét lesz újévi koncert, érkeznek neves vendégművészek: Kocsis Zoltán, Kovács János, Somos Csaba, Marco Balderi karmesterek, a Virtuózok című tehetségkutató műsorban felfedezett Berecz Misi is zongorázni fog, de kéthetes, nyolc hangversenyből álló párizsi koncertsorozaton is részt vesznek a Miskolci Szimfonikusok az évad folyamán. Valamennyi rendezvényükről információ található a zenekar honlapján.

 

Szöveg: Vona Ildikó

Nyitókép: Illusztráció (Fotó: Miskolci Szimfonikus Zenekar)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek