Színes műsorral vár újra mindenkit a Magyarország Öröme! program

Péntek este ismét megrendezik a Csiperó Fesztiválhoz kapcsolódóan a Magyarország Öröme programot újvidéki vendégekkel, UV színházzal, bemutatkoznak a csoportok és helyi termékeket kóstoltatnak

A Csiperó Fesztiválon a kezdetektől fogva több határon túli magyar csoport vett részt. Már az első fesztiválra öt csoport érkezett, és az évek során számuk folyamatosan növekedett. 2000-ben így önálló programot hoztunk létre, a „Magyarország Örömé”-t. Ezen a magyar-magyar napon a fiatalok ízelítőt adnak szűkebb tájegységük hagyományaiból, bemutatják népzenéjük, táncaik legszebb elemeit, népviseletüket.

A program célja, hogy a Kárpát-medence magyar fiataljai találkozzanak, együtt legyenek és megismerjék egymás hagyományait, így bővítve tudásukat magyarságukkal kapcsolatban.

Az idei évben augusztus utolsó hetére két újvidéki csoport fogadásával sikerül megrendeznünk ezt a magyar identitás mélyítése szempontjából is fontos programot. A csoportok saját produkciói mellett egy közös UV színház bemutatóval is készülnek.

Két napos kihívásra vállalkoznak. Az élettelen anyagból, UV-színház technikájával fognak dolgozni Tóth Anita bábszínész és Vass-Eysen Ábel bábos tanító, drámapedagógus vezetésével. Megtapasztalják, hogy a sötét, az árnyék, a fény, a fényben megcsillanó vagy visszatükröződő foltok, hogy tudnak élő figurákká válni? Hogyan lehet néhány karikából, félkörből és mértani alakzatból csigabiga, orrszarvú, bolha, szerelmes herceg és hercegnő?

A két nap alatt a bábok megalkotásától eljutnak a közös produkció megalkotásáig, melyet augusztus 27-én, péntek este mutatnak be a közönség előtt a Csiperó udvarán, a Kápolna u. 24. szám alatt.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött! További információk a Csiperó facebook oldalán. -írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea


Hasonló cikkek