Szinetár Dóra: ,,Az életünk szép és csúnya történeteiből élünk”

Szinetár Dóra pályája során a zenés színházi irodalom legnagyobb műveiben játszhatta a főszerepeket.

Számtalan dal kötődik hozzá, sokat ő tett idehaza a színházba járók között népszerűvé. Ezekből a zeneszámokból készített albumot, melyen kissé átalakítva csendülnek fel a musical-dalok. Erről, az Újratervezés c. lemezről is énekel majd a Szép mesék, rossz mesék c. koncertjén május 30-án a Frankel Leó utcai zsinagógában, a Zsidó Művészeti Napok részeként. Szinetár Dórát ennek kapcsán a Deszkavízió kérdezte.

“Alapvetően azért is szerettem volna elkészíteni ezt a lemezt, hogy szülessen egy kézzel fogható összegzés a színpadon töltött harminc évemről, kvázi egy visszatekintés, amit nagymamaként majd meg tudok mutatni az unokáknak. Olyan dalokat válogattunk, amelyekhez közöm van, amelyek valamilyen formában kötődnek hozzám” – fejtette ki a színésznő.

“Emellett meg akartam erősíteni az emberekben azt, hogy a musical nem gyerekműfaj. Azt gondolom, hogy sokan azért nem szeretik, mert nem tudnak vele mit kezdeni, és miközben a színházba járó emberek jelentős része gondolkodni szeretne, felnőtt érzésekkel, élethelyzetekkel találkozni egy darabban, addig itthon a musicaleket sajnos sokszor meseként adják elő, végtelen egyszerű eszközökkel. A nézőknek nem is kell gondolkodnia, hiszen a zenével a mondanivaló is belefolyik a fülükbe. Az ilyen rendezések elől mindig is menekültem. Nagyon sok musical szól komoly dolgokról, és ha ezt értő emberek csinálják, akik felnőttként kezelik a nézőket, akkor ez is ugyanúgy nagybetűs színház, mint egy prózai előadás” – tette hozzá Szinetár Dóra.

A teljes interjút ITT olvashatja.


Hasonló cikkek