Színházi előadás érkezik a Mátra aljára

A kistelepüléseken bár nem működnek színházak, mégsem maradnak kultúra nélkül az ott élők. Január 30-án 18.30-kor Szurdokpüspökiben ingyenes színházi programra, a Házasságról szó sem lehet című vígjátékra várják az érdeklődőket.

Ahogy arról Turopoli Zsolt, Tar polgármestere tájékoztatta portálunkat: egy pályázat jóvoltából Identitás Hetet rendeznek településükön, amelyben minden korosztályt megszólítanak különböző programokkal. A község iskolájában és az idősek klubjában előadásokat rendeznek az adott korosztályt érintő témákban. Vasárnap pedig egy nagyívű záróesemény várja az érdeklődőket. – Községünkben most újul meg a művelődési ház, ezért közös hivatalunk másik településén, Szurdokpüspökiben – amely szintén részt vesz ebben a pályázati projektben – tartjuk meg a színházi előadást, amelyen Xantus Barbara, Mérai Kata, Csengeri Attila és Várkonyi András játékát láthatjuk majd a Házasságról szó sem lehet című vígjátékban. A pontos helyszín a Turisztikai Fogadóépület lesz.

A “Helyi identitás és kohézió erősítése a Zagyva mentén” elnevezésű pályázatban konzorciumban vesz részt Pásztó város, valamint Tar, Szurdokpüspöki, Kozárd és Alsótold falvak azért, hogy tovább erősítsék az egymás szomszédságában lévő települések együttműködését, a lakosság pedig közös programokon érezze a közösségi összetartozás élményét. A színházi előadás elsősorban nekik, a Zagyva-völgyében élőknek szól, de várnak minden érdeklődőt a környékről.

Ha tetszenek a Közlemények, tudósítások és hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon

 

 


Lakatos Kati

Hírek szóban és írásban Nógyrád megyéből a PannonHírnök HazaiTükör rovatában. Küldetésem Gárdonyi után szabadon, Lámpás. A felnövő nemzedékek oktatása.

Hasonló cikkek