Szinten marad az MNB forintlikviditást nyújtó devizaswap-állománya

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy, három, hat és tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó, finomhangoló devizaswap-tendert (kamatcsere-tendert) tartott hétfőn, amelyeken 200 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el. A hétfői tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás 1988 milliárd forint marad. 

A jegybank a honlapján közölte: a meghirdetett mennyiség mind a négy futamidőn egyaránt 155 millió euró (50 milliárd forint) volt.

A bankok az egy hónapos futamidőn 923 millió euró (298 milliárd forint), a hat hónaposon 540 millió euró (174 milliárd forint), a tizenkét hónaposon pedig 550 millió euró (177 milliárd forint) értékben nyújtottak be ajánlatokat.

A három hónapos futamidőn nem érkezett ajánlat.

Az MNB az egy, a hat és a tizenkét hónapos futamidőn rendre 75 milliárd, 50 milliárd, illetve 75 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. Az egy, hat és tizenkét hónapos swaptenderen 7, 5, illetve 7 bank vett részt.

A szerdai lejáratot és a tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás november 7-én 1988 milliárd forint marad. Ebből az egy hónapos eredeti futamidejű állomány 199,6 milliárd forintot, a három hónapos eredeti futamidejű állomány 199,2 milliárd forintot, a hat hónapos eredeti futamidejű állomány 398,7 milliárd forintot, a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány pedig 1190,6 milliárd forintot tesz ki.

 


Hasonló cikkek