Magyar pedagógus is kapott állami kitüntetést Čaputovától

A szabadságot és a demokráciát nem lehet egyszer s mindenkorra kivívni. Éppen ezért a szabadságot folyamatosan védeni és ápolni kell. Zuzana Čaputová, szlovák köztársasági elnök mondta ezt vasárnap az állami kitüntetések átadásán mondott beszédében.

Felhívta a figyelmet a második világháborúban a fasizmus ellen harcolók és a totalitárius kommunista rezsimnek ellenállók iránti tisztelet fontosságára. „Ők azok, akik a szabadságunkért harcoltak, ami közben gyakran elveszítették saját szabadságukat“ – fogalmazott az államfő.

A díjat az egészségügyi szakemberek is megkapják, „akik pótolhatatlanságára a járvány idején még jobban ráébredtünk”. Azoknak is jár, akik tudományos vagy sportteljesítményükkel erősítenek bennünket, továbbá a színészeknek és a fotósoknak egyaránt. A szlovák elnök elismeréssel adózott a nyertesek kreativitása, kitartása, elhivatottsága, valamint az akadályok leküzdésére való hajlandósága és képessége előtt.

Zuzana Čaputová vasárnap a társadalmi, kulturális és sportélet 25 személyiségét méltatta, közülük hatot In memoriam díjjal.

A Ľudovít Štúr Érdemrend II. fokozatát átvehette Ádám Zita, az oktatás, különösen a nemzeti nevelés terén elért rendkívüli érdemeiért.

Forrás: parameter.sk

Fotó: TASR

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek