Mindenképpen megszervezik idén a Jurtanapokat Felvidéken

Mindenképpen szeretnék idén megszervezni a Felvidék egyik legnagyobb és méltán népszerű nyári szabadegyetemét, az Alsószeli Jurtanapokat. A nagyfesztivál idei mottója: Jurtanapok, a nagy újrakezdés is lehetne.

A koronavírus járvány miatt 2020-ban és 2021-ben sem került megrendezésre az Alsószeli Jurtanapok Kulturális Fesztivál és Nyári Szabadegyetem. Ezzel a fesztivál 16. és 17. évada maradt el.

Francisti László, a Jurtanapokat főszervező Zele törzs vezére megerősítette , hogy idén mindenképpen szeretnék megszervezni a nagy népszerűségnek örvendő nagyfesztivált, a szokásokhoz híven az alsószeli „Laposon” 2022. június 24-26 között kerül majd sor. „Természetesen igazodunk majd a szabályokhoz, ha kell, maszkot viselünk, adatokat gyűjtünk, karszalagozunk, embereket számolunk, teszteket ellenőrzünk.” – nyilatkozta a fesztivál közösségi oldalán a szervezőcsapat.

Francisti László elárulta, már nekiláttak a szervezési munkálatoknak, a régi csapat készen áll, és bízik abban, hogy nemsokára az új generáció is csatlakozhat. Lehet, a fellépők névsorában most kicsit vissza kell majd venni a mércét, hiszen bizonytalan alapokra tudnak csak építeni, nem tudni, hogy áll majd a járványhelyzet júniusban, éppen ezért nehéz tárgyalásokba bocsátkozni a külföldi fellépőkkel. Anyagi forrásokra is természetesen szükség van, már készülnek a pályázatok a Bethlen Gábor Alaphoz, a megyéhez, illetve várják a Kultminor pályázati kiírásokat is.

„Viccesen mondtuk is, hogy idén sor kerül a Jurtanapok „restartjára”, vagy magyarosan újrakezdésére. A régmúlt dicsőségére, Őseink tiszteletére! Találkozzunk a Jurtanapokon” – üzen a fesztiválozóknak a főszervező.

Forrás: tasr,  ma7.sk

Fotó: Zele törzs

Kövessen minket a Facebookon is!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek