Ingyenes antitestvizsgálatot javasol a Szövetség

Ingyenes antitestvizsgálat lehetne az egyik ösztönzője az oltás felvételének. A teljes leállás, azaz a lockdown a korábbi hullámok idején még elfogadható eszköz volt a tűzoltásra, de Szlovákia már második éve lángokban áll, ezért a jelenlegi foghíjas leállás csupán egy vödör víznek tűnik, amellyel a kiterjedt erdőtüzet már lehetetlen egycsapásra eloltani.

Ha belátható időn belül nem változtat Szlovákia az oltottak és oltatlanok arányán, akkor a következő évek nem évszakokra, hanem járványhullámokra oszlanak. A társadalom már túlságosan megosztott ahhoz, hogy bármilyen, az oltást népszerűsítő, nagyszabású motivációs kampány hatékony legyen. A szilárd meggyőződéssel bíró oltáselleneseket már semmilyen eszközzel nem lehet meggyőzni.

Éppen ezért legalább a billegőknek esélyt kell adni arra, hogy szembesülhessenek az immunrendszerük ellenanyagszintjével, hogy mennyire védettek a COVID-19-el szemben. Az államnak biztosítania kell az ingyenes tesztelést bármilyen regisztráció, orvosi ajánlás vagy indikáció nélkül. A Szövetség elgondolása szerint a körzeti orvosnak automatikusan fel kellene ajánlania a be nem oltott páciensnek az antitestmérés lehetőségét minden egyes látogatás alkalmával. Ezek a vizsgálatok a megelőző orvosi vizsgálatok szerves részévé kellene, hogy váljanak.

A kormánynak a lakosság átmenetileg megnövekedett oltás iránti érdeklődésére is azonnal reagálnia kellene a szükséges számú mobil oltóegység biztosításával, hogy az oltás a legtávolabbi, legkisebb településekre is eljuthasson.

Forrás: ujszo.com

Fotó: TASR

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek