Szlovákia fizet a menedékadóknak

Szlovákia fizet azoknak, akik szállást biztosítanak az Ukrajnából menekülőknek. A pénzösszeg az önkormányzatokon keresztül lesz kifizetve a menedéket felajánlóknak Szlovákiában.

Az ukrajnai helyzettel kapcsolatos intézkedéseket szerdán fogadta el a kormány.

Havonta összesen legfeljebb 500-tól 1250 euróig terjedő összeget kaphatnak azok, akik szállást biztosítanak az Ukrajnából menekülő személyeknek. Az összeg nagysága attól függ, hogy az önkéntes mennyi helyiséget tud felajánlani erre a célra.

Az állami hozzájárulást az önkormányzatokon keresztül fizetik majd ki, és az éjszakák száma szerint határozzák meg. Az összeget természetes és jogi személyek, valamint önkormányzatok is igényelhetik, amennyiben szállást tudnak biztosítani.

A hozzájárulást feltétele, hogy a szállásadó ingyen biztosítson menedéket.

Csütörtöktől nemcsak ukrán állampolgároknak, hanem azoknak a személyeknek is ideiglenes menedéket nyújthat Szlovákia, akik más országból származnak, de Ukrajnában élnek. Ez a hozzátartozóikra is vonatkozik.

Forrás: parameter.sk

Fotó: tasr

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek