Szlovákia szerződést írt alá a cseppfolyósított földgáz behozataláról

Szlovákia szerződést írt alá a cseppfolyósított földgáz behozataláról, amely Olaszországon keresztül fog áramlani. A szerződést az ExxonMobile cég és a Szlovák Gázművek (SPP) kötötték meg.

Szlovákia szerződést írt alá a cseppfolyósított földgáz (LNG) behozataláról, amely Olaszországon keresztül fog áramlani. A szerződést az ExxonMobile cég és a Szlovák Gázművek (SPP) kötötték meg Eduard Heger (OĽANO) kormányfő Rómában tett látogatása során.

A szerződéssel a szlovák tárolók 10 százalékának a feltöltését biztosítják. Az LNG Heger szerint 2022 utolsó és 2023 első negyedében fog megérkezni.

Richard Prokypčák, az SPP vezérigazgatója rámutatott: Szlovákiának elegendő gáz áll rendelkezésre a következő téli időszakra.

Az SPP az LNG-ről szóló szerződéssel arra az esetre készül fel, ha az orosz Gazprom esetleg leállítaná a gázszállítást. „Szlovákia nem ült ölbe tett kézzel az elmúlt hónapokban, és elegendő gázt biztosított” – hangsúlyozta Heger. Hozzátette: az LNG-t alacsonyabb áron árulják, így az emberek is olcsóbban juthatnak hozzá.

A kormányfő emlékeztetett: Szlovákia jól kiépített infrastruktúrával rendelkezik, mert minden szomszédos állammal gázvezeték köti össze.

Forrás: tasr, bumm.sk

Fotó: ujszo.com

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek