Kinevezték a szlovák Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal új vezetőjét

Februártól Peter Potúček áll majd az Állami Gyógyszerellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) élén, az igazgatói és főtitkári poszton Zuzana Baťovát váltja.

Potúček a választási időszak végéig irányítja a hivatalt. Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője szerint Baťová önként távozik a pozícióból. Köszönetet mondott kollégáinak és a vele együttműködő partneri körének. Meg van róla győződve, hogy az új igazgatónak egy jól működő állami intézetet ad át. „Potúček doktort gyakorlati szakértőként ismerem, ezért biztos vagyok benne, hogy a ŠÚKL jó kezekben lesz nála” – mondta.

Eliášová szerint Potúček a pozsonyi Comenius Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán végzett, de a Római Egyetemen is szerzett szakmai tapasztalatokat. A ŠÚKL-nál 2005 és 2010 között tevékenykedett.

Az új igazgató szerint előny számára, hogy ismert környezetbe érkezik. „A járványidőszakban gyorsan kell tájékozódni a megfelelő döntések meghozatalához. A Covid-19-en belül is fontos a trendek folyamatos nyomon követése, valamint az Európai Gyógyszerügynökséggel és más szakmai hatóságokkal való szoros kapcsolattartás” – tette hozzá Potúček.

Forrás: tasr, parameter.sk

Fotó: TASR

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek