Szlovákia humanitárius segítséget nyújt Kenyának a COVID-19 elleni küzdelemhez

Humanitárius segítséget nyújt Kenyának Szlovákia az új koronavírus-járvány elleni küzdelem támogatására. A rakomány a pozsonyi Milan Rastislav Štefánik repülőtértől indult július 24-én, pénteken, 10 órakor – tájékoztatott a szlovák külügyminisztérium sajtóosztálya.

“50 ezer darab, a szlovák MultiplexDX cég által kifejlesztett tesztet küldünk, 1800 liter fertőtlenítő koncentrátumot, 20 ezer darab FFP2 típusú szájmaszkot, cipőket és ruhaneműt” – tájékoztatott a sajtóosztály.

A humanitárius segítségnyújtást a belügyminisztériumal közösen koordinálják, és regisztrálják az Európai Unió Vészhelyzeti Koordinációs Központjában (ERCC) is, amely a fedezi a szállítási költségek jelentős részét.

A sajtóosztály közölte, visszafelé szlovák állampolgárokat és az Európai Unió más tagállamainak polgárait szállítja a járat.

Ingrid Brocková, a külügyminisztérium államtitkára, a belügyminisztérium államtitkára és a Kenyai Köztársaság bécsi nagykövetségének képviselője felügyeli az adományok szállítását.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek