Szlovákia kész csatlakozni a karbonsemleges gazdaság projektjéhez

A kitűzött célt, vagyis a karbonsemlegességet 2050-ig kellene elérni.

„Szlovákia csatlakozik az európai országok többségéhez, mivel személy szerint úgy vélem, hogy az Európai Uniónak vezető pozíciót kell elfoglalnia ezen a területen. Csakis így fogjuk tudni meggyőzni az olyan országokat, mint Kína és India.” – fejtette ki Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő csütörtökön, az EU-csúcs előtt.

“Természetesen van néhány feltételünk. Az egyik legfontosabb, hogy biztosítsák a technológiai semlegességet, ami azt jelenti, hogy minden ország szabadon dönthessen arról, milyen energiamixet, illetve milyen technológiát használ. Ne kényszerítsenek minket költséges beruházásokra a megújuló energiaforrások terén, mert ennek következtében extrém módon megnőnének az energiaköltségek.” – mutatott rá a miniszterelnök.

Pellegrini bírálta az EU többéves pénzügyi keretére tett javaslatot. A legfőbb kifogása, hogy a tervezet egyáltalán nem veszi figyelembe a Kohézió barátainak, vagyis a tagállamok több mint felének az álláspontját. A kormányfő úgy véli, hogy a legnehezebb viták a következő félévben, a horvát elnökség alatt várhatók.

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek