Szlovákia keleti határának légvédelmi erősítése tovább zajlik

Szlovákia az S-300-as rakétaelhárító rendszer mellett a Kub légvédelmi rendszer által is biztosított a keleti határokon – nyilatkozta Jaroslav Naď (OĽaNO) szlovák védelmi miniszter a szerdai kormányülést követően.

Érkezik a Kub és az Avenger rendszer, emellett a NATO előretolt megerősített jelenlétének keretén belül a szövetségesek új Avenger típusú légvédelmi rendszert is hoznak a határ megerősítésére. „Nem olyan stratégiai szintű légvédelmi rendszer, mint az S-300-as vagy a Patriot, inkább operációs szinten áll, de a segítségünkre van a keleti határon” – mondta Naď az Avengerrel kapcsolatban.

Az S-300-as rendszert jelenleg mozgósítják, megközelítőleg 100 járműről van szó. Naď hozzátette, hogy egy Patriot-üteget Közép-Szlovákiában állítottak fel, az elkövetkező napokban pedig felállítják a másik kettőt is. A miniszter nyomatékosította, hogy a légvédelmi rendszer keretén belül Szlovákia területének lehető legnagyobb részét le akarják fedni.

Forrás: parameter.sk

Jaroslav Naď (Fotó: TASR)

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek