A székely zászlót is levetetné Matovič

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke az Új Szó beszámolója szerint nem csak a szivárványos, de a székely zászlót is kitiltaná a középületek homlokzatáról. Szerinte csak az állami és uniós jelképeket használhatnák.

Gyimesi György, az OĽANO parlamenti képviselője nyújtotta be azt a törvénymódosító tervezetet, amely megtiltaná a szivárványos zászló kifüggesztését a középületekre. Eduard Heger (OĽANO) kormányfő felszólította Gyimesit, hogy vonja vissza a tervezetet, azonban nem tett eleget a kérésnek. Hegerrel szemben Igor Matovič, az OĽaNO elnöke azonban kiállt Gyimesi György mellett.

Igor Matovič egy politikai vita után az Új Szó kérdésére azt mondta, nem csak a szivárványos, de a székely zászlónak sincs semmi keresnivalója a középületek homlokzatán. “A középületekre csak az állami jelképeket, illetve az Európai Unió jelképeit kellene kitűznünk.”  Matovič szerint, ha a polgármester a székely zászlót, vagy más hasonló jelképet akarna használni, azt az épület belterében, „nem annyira látható helyen” megtehetné.

Forrás: ujszo.com, tasr

Fotó: TASR

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek