Remišová: Szlovákia nem válhat az oltatlanok túszává

A Koalíciós Tanács hétfői ülésén mutatják be a módosított Covid-automatát, jelentette be Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes, a Za ľudí elnöke. Mint mondta, pártja azon a véleményen van, hogy a gazdaságot nem lehet állandóan leállítani az oltatlanok miatt.

„A koronavírus új variánsának megérkezése alapvető módon megváltoztatja a helyzetet. Már most is tudni lehet, hogy a vírus itt marad velünk, így meg kell tanulnunk együtt élni vele” – fogalmazott Remišová, hozzátéve, hogy a 2022-es évbe a gazdaság, a kultúra és az oktatási intézmények bezárása nélkül kell belépnünk.

Mint mondta, Szlovákia nem válhat azok túszává, akik úgy döntöttek, hogy nem oltatják be magukat. Hozzátette: egyelőre még nem látta a kötelező védőoltás esetleges bevezetéséről, illetve az oltatlanok kezelésükhöz való hozzájárulásáról szóló beharangozott jogi elemzés következtetéseit.

A Covid-automatán kívül a következő parlamenti ülésszakra szóló koalíciós tanácsi törvényjavaslatok, illetve a kormányülés is a Koalíciós Tanács ülésének tárgyát képezik.

Forrás: tasr,  ma7.sk

Fotó: TASR

Kövessen minket a Facebookon is!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek