Szlovákia több fronton is támogatja Ukrajnát

Szlovákia az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (OBSE) elnökeként és a Minszki jegyzőkönyv értelmében megoldást fog keresni az ukrajnai konfliktusra, valamint Ukrajna területi egységének biztosítására. Ezen kívül továbbra is biztosítani fogja Ukrajna gázellátását.

Mindezt Peter Pellegrini kormányfő (Smer-SD) mondta el kedden, az Ivanna Klimpus-Cincadze ukrán kormányfőhelyettessel való tárgyalás után, amelyet a Kelet-európai Kezdeményezés (SEI) keretén belül tartottak Zágrábban.

„Aggodalommal tölt el, hogy a hajóinkat még mindig nem adták vissza, a tengerészeinket Oroszország még mindig fogva tartja. Nem hadifogolyként, hanem az orosz törvények megsértőiként bánnak velük.” – magyarázta Klimpus-Cincadze.

Pellegrini pozitívan értékeli Ukrajna reformtörekvéseit. „Ukrajna többször is hangsúlyozta, hogy céljuk a NATO-tagság. A cél elérése érdekében ezen az úton kell tovább haladniuk.” – mondta Pellegrini.

Forrás: bumm.sk, tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek