Szlovákia újabb lélegeztetőgépeket kap Magyarországtól

Észak-Komáromba látogatott Szijjártó Péter, a magyar külügyminiszter a Magyar Közösség Pártjának elnökségével is találkozott. A tárcavezetőt és az MKP elnökségének tagjait Keszegh Béla polgármester fogadta a komáromi városházán. 

A munkaebéden részt vett Forró Krisztián, az MKP elnöke, Berényi József, a párt általános alelnöke, Nagyszombat megye alelnöke, Farkas Iván, az MKP szakmai és Cziprusz Zoltán, a párt szervezési alelnöke, valamint Biró László pártigazgató és Köpöncei Péter, a párt Országos Tanácsának elnöke is.

Az MKP megköszönte azt a 10 lélegeztetőgépet, melyet a magyar kormány bocsátott a galántai kórház rendelkezésére. közeljövőben pedig újabb 17 lélegeztetőgép érkezik majd: 10 a galántai, 6 a dunaszerdahelyi kórházba.

Kiderült, hogy a Szlovákiába érkezett orosz vakcinák kapcsán az előző néhány napban számos alkalommal egyeztettek a Matovič-kormánnyal.

Ha a költségvetés megengedi, újabb gazdaságélénkítő csomag is érkezik majd Magyarországról. Továbbá a Magyarországot és Lengyelországot összekötő gyorsforgalmi útról, a Via Carpathia-ról is egyeztettek a találkozó során.

A közeljövőben 6 új határátkelőhely nyílik majd meg Magyarország és Szlovákia között.

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk
Fotó: Szijjártó Péter FB-oldala

Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek