Pellegrini továbbra is megnyerné a választásokat Szlovákiában, a Szövetség nem jutna be a parlamentbe

Ha február végén tartották volna a parlamenti választásokat Szlovákiában, akkor a Peter Pellegrini vezette HLAS-SD nyert volna a szavazatok 18,5 százalékával. A Szövetség viszont nem jutna be a parlamentbe- derült ki a Focus ügynökség felméréséből.

A Markíza csatornának végzett felmérés alapján a SMER-SD lenne a második, 15,6 százalékkal, míg a legsikeresebb a jelenlegi kormánypártok közül az SaS lenne 12 százalékkal.

A kutatás során 1003 személyt kérdeztek meg, s az így végzett lekérdezés 8,1 százalékon méri a PS-t, 7,8 százalékon a legnagyobb kormánypártot, az OĽANO-t, és 7 százalékon a radikális Republikát.

A parlamentbe jutás küszöbét túllépte még a Sme rodina 6,3 és a KDH 6 százalékkal. Alig maradt le a bejutásról a Focus mérése alapján a Szövetség, a magyar párt 4,6 százalékon áll, tehát a hibahatáron van a bejutást illetően.

A Kotleba-féle ĽSNS-t jelenleg 3,8 százalékos támogatottságon mérik, hasonló eredményt mutat az SNS és 2,7 százalékon áll a legkisebb kormánypárt, a Za ľudí.

Forrás: ma7.sk

Fotó: TASR/AP

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek