Zelenszkij repülőgépeket és helikoptereket kért a szlovák parlamenttől

Kedden délben videóhívás keretében beszélt a szlovák törvényhozás előtt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

A Smer-SD képviselőinek nagy része, köztük maga Robert Fico is kiment a teremből, szintén kivonultak a Mazurek-féle Republika és a Kotleba-párt politikusai, de a Hlas-SD honatyái bennmaradtak.

Az ukrán elnök bejelentéséből kiderült, hogy júniusban Szlovákiában rendezik meg azt a nemzetközi konferenciát, amelyen Ukrajna újjáépítéséről tárgyalnak majd.

Zelenszkij kiemelte, Ukrajnának most elsősorban fegyverekre van szüksége. Repülőgépek és helikopterek kellenének. Leszögezte, az lenne a legjobb, ha a világ tanulna Szlovákiától.

Beszédének második pontjaként az orosz energiafüggőségről beszélt Zelenszkij. Szerinte az orosz kőolaj visszautasítása a szabadság elfogadásáról szól.

Forrás: cas.sk, ma7.sk

Fotó: DenníkN/Facebook repro

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek