Szokatlan formában, de megtartották újévi koncertjüket a miskolci szimfonikusok

MéRögzített anyaggal köszöntötte az új évet a Miskolci Szimfonikus Zenekar.

Minden évben a Miskolci Nemzeti Színház ad otthont a Szimfonikusok gálahangversenyének. Ilyenkor szemet, fület gyönyörködtető műsorral és színpadi látvánnyal várja a zenekar a nézőket a Nagyszínházba. Tánc- és énekes produkciók társulnak a hangszeres számokhoz, az est házigazdája pedig humoros összekötő szövegekkel, sztorikkal szokta még tovább emelni a vidám hangulatot.

Tévébe vitték a koncertet

Sajnos most sok mindenről le kellett mondani a Covid megjelenése miatt. A színházba ezúttal nem lehetett bemenni, a Miskolci Szimfonikus Zenekar azonban nem akart lemondani az újévi koncertről. Egyrészt, mert a közönség nagyon szereti, másrészt pedig – ahogy ügyvezetőjük, Szászné Pónuzs Krisztina egy interjújában megfogalmazta – ez minden évaduk fénypontja.

A hangverseny megtartásában a miskolci önkormányzat a segítségükre sietett. Mivel a zenekar próbaterme nem alkalmas ilyen jellegű felvételre, ezért megkapták a Városháza dísztermét.

Homokinstalláció a tévéképernyőn (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Elegáns helyszínen csendülhettek fel a híres polkák, keringők, indulók, amit a Miskolci Televízió több kamerával rögzített, és január elsején este levetített. Ezúttal nem volt műsorvezető, énekes produkció, táncbetét, azonban örülhettek a tévénézők azoknak a homokinstallációknak, amiket Papp Norbert készített, és látványban színesítették a Denevér nyitányát, valamint a Kék Duna-keringőt.

Strausstól Andersonig

A programban felcsendültek ifj. Johann Strauss, Delibes, Brahms, Robert Stolz, Leroy Anderson szerzeményei, és természetesen Erkel Ferenc Palotása sem hiányozhatott. 65 perces, igazán kellemes hangulatú újévi koncertben lehetett részünk. Bár ez most látványban visszafogottabb volt az eddigieknél, de Dubóczky Gergely vezényletével a Miskolci Szimfonikus Zenekar – a nehézségek ellenére is – meg tudta örvendeztetni a komolyzene rajongóit egy nagyon színvonalas hangversennyel.

Itt lehet visszanézni a koncertet:

Még több miskolci hír: Hazai Tükör!


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek