Szolidan, de vidáman szilveszterezik Miskolc

A Szent István téren minden évben hatalmas óévbúcsúztató bulin szórakoznak a miskolciak, idén ez nem lesz megtartva a járványhelyzet miatt.

Akik a főtéren szokták tölteni a szilvesztert, mindig színvonalas koncerteken és éjféli show-n vehettek részt. Tavaly a kijárási tilalom miatt nem szervezték meg, és most is visszafogott óévbúcsúztatóra készül Miskolc. Elmaradnak a városi tömegrendezvények, és éjfélkor központi tűzijáték sem lesz.

A Szent István téren felállított ünnepi fényeket, díszeket, valamint a város adventi koszorúját már hétfőn elbontották a Miskolci Városgazda munkatársai. Egy időre elköszöntek a világító rénszarvasok is. Az Avasi kilátó fényfüzéreiben még gyönyörködhetünk, a tervek szerint az ország legmagasabb karácsonyfája január 3-ig fog világítani.

Csodás rénszarvasok Miskolc belvárosában (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Miskolc adventi villamosa vízkeresztig jár. Az első adventi gyertya meggyújtásától közlekedik 2022. január 6-áig, és akár Európa legszebb adventi villamosa lehet. Az MHD86 nevű cseh portál újra meghirdette nemzetközi versenyét, az idei szavazáson tizenegy ország huszonhárom járműve versenyez az Európa legszebb adventi villamosa címért. Miskolc ünnepi szerelvénye tízedik alkalommal indult el 2021-ben; a kívülről mézeskalács házikó a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott, az utasokat pedig A szépség és a szörnyeteg mese szereplői fogadják.

Tavaly szilveszterkor a koronavírus-járvány elleni védekezés részeként a kormány megtiltotta a pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását. Idén nem lesz ilyen korlátozás, engedélyezett a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazása, valamint felhasználása. Petárdázni azonban továbbra is tilos! Aki ezt a rendelkezést megszegi, az ellen szabálysértési eljárás indul és akár 150 ezer forint bírságot is kaphat.

Miskolc vezetősége és járványügyi szakemberei úgy vélik, a jelenlegi pandémiás helyzetben a nagyszabású, ezreket megmozgató tömegrendezvények szervezése az év utolsó napjára azzal a kockázattal járna, hogy a járvány helyi szinten új erőre kaphatna, felerősödhetne. Ezért döntöttek a – mostanra már hagyománnyá vált – Szent István téri szilveszteri buli nem megtartása mellett, és kérnek mindenkit: a nagy tömegrendezvények helyett inkább kisebb létszámú mulatságokkal búcsúztassák az óévet.

Szilveszteri kellékek vására (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Vannak helyi szórakozóhelyek, éttermek, szállodák, fürdők, ahol kellő óvintézkedések betartása mellett szerveznek szilveszteri rendezvényt, a Miskolci Nemzeti Színházban pedig a Producerek című musicalt tekintheti meg a közönség az óév utolsó napján.

Bár 2021-et a koronavírus miatt Miskolcon visszafogottan búcsúztatják, nem kell lemondani az újévi koncertről. A Miskolci Szimfonikusok évköszöntő hangversenyének a Nagyszínház ad majd otthont 2022. január 7-én és 8-án. A szemet, fület gyönyörködtető műsorral, színpadi látvánnyal rendelkező gálakoncertből három lesz megtartva.

Ha tetszett a cikk, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek