Szombattól csak negatív teszttel lehet belépni Szlovákiából Lengyelországba

Szombattól szükséges lesz a negatív koronavírusteszt bemutatása azok számára, akik Szlovákia vagy Csehország felől akarnak beutazni Lengyelországba – jelentette be szerdai sajtóértekezletén Adam Niedzielski lengyel egészségügyi miniszter.

A Szlovákiában és Csehországban fennálló, a lengyelországinál súlyosabb járványra hivatkozva Niedzielski elmondta: a cseh–lengyel, illetve a cseh–szlovák határ átlépését szombattól kötelezően tíznapos karantén követi, ez alól csak a negatív (antigén vagy PCR) vírusteszt vagy az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinák mindkét dózisával történt beoltásról szóló igazolás mentesít.

Szintén szombattól korlátozzák a száj és orr eltakarását szolgáló eszközök körét, mégpedig úgy, hogy csak a szájmaszkot ismerik el hatékonynak. Nem elegendő sálat, kendőt, valamint arcvédő pajzsot használni.

Az északkelet-lengyelországi Varmia-Mazúriai vajdaságban újból bevezetik a február 12-től országszerte feloldott korlátozásokat, bezárnak a szállodák, a bevásárlóközpontok, a kulturális intézmények és a sportuszodák. Az általános iskolák első, 2. és 3. osztályai  a régióban ismét távoktatásra térnek át.

Az említett térségben az újonnan fertőzöttek száma jobban növekszik, mint a 16 másik vajdaságban. Míg országszerte a múlt héten átlagosan napi 20 új fertőzöttet regisztráltak 100 ezer lakosra, Varmia-Mazúriában 45-öt. A vajdaságban nagyobb arányban lép fel a koronavírus brit változata.

A közel 38 millió lakosú Lengyelországban szerdai adatok szerint 12 146 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt. A halálos áldozatok száma 93-mal több, mint egy héttel ezelőtt.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: tasr, ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek