Szombattól kijárási tilalom Szlovákiában, szinte minden üzlet bezár!

Igor Matovič nélkül tartott sajtótájékoztatót járványügyben a szlovák kormány. Kijárási korlátozások, bezárt üzletek és csend… Soha nem látott szigor vár a szlovákiai lakosokra.

Szombat reggel 5 órától lépnek életbe az intézkedések. A szükséges üzleteket leszámítva bezár szinte minden! Az utazást ugyanakkor nem korlátozták.

Legfeljebb egy másik családdal lehet találkozni az ünnepek alatt. 

Január 10-ig biztosan maradnak a korlátozások. Kivételek:

– Élelmiszerüzletek, drogériák és gyógyszertárak lesznek nyitva. A hipermarketek nem élelmiszertípusú részlegei valószínűleg korlátozva lesznek.

– A családtagok látogatására sem vonatkozik a kijárási korlátozás.

– Bankba, postára, hivatalba lehet menni.

– Istentiszteletek, misék lesznek.

– Kórházba, temetésre, tesztelésre lehet menni.

– Azokat a szállásokat, amelyeket csak egy család vesz igénybe, szintén fel lehet keresni.

– A szolgáltatások nagy része kénytelen lesz bezárni.

– A kültéri, egyéni sport maradhat. Elvileg a síelés is. 

Štefan Holý kormányfő-helyettestől újságírók megkérdezték, hol a miniszterelnök. “Nem tudom, nem vagyok az asszisztense”– jött a válasz.

A sajtótájékoztató végén kabátban Igor Matovič is megjelent, megpróbáltak beszélni vele, de elhárította a kérdéseket. Annyit mondott, ő figyelmeztetett, hogy lockdown jön, ha nem vesszük komolyan a tömeges tesztelést. “A köztársasági elnök asszony mindent elkövetett azért, hogy elszabotálja, demoralizálja az akciót. (…) Most katasztrófától kell megmentenünk az országot!”

Forrás: ma7.sk

Fotó: tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek