Szomorú statisztika: 60-an haltak meg közúti balesetben az elmúlt hónapban

Hatvanan haltak meg közúti balesetben csak az elmúlt egy hónapban. Ilyenre évtizedek óta nem volt példa. A rendőrség szerint egyre rosszabb a közlekedési morál. A sofőrök nem figyelnek és türelmetlenek is. Ráadásul még csak most jön az év legnehezebb időszaka, ami a közlekedést illeti – derült ki az M1 Híradójából.

Teljesen összeroncsolódott és felborult egy személyautó miután vonattal ütközött Kismaros és Nagymaros között egy vasúti átjáróban kedden. A gépkocsi vezetője a helyszínen meghalt. Azóta még hárman hajtottak óvatlanul a vasúti sínekre, ketten nem élték túl.

Csak október első hétvégéjén négy halálos kimenetelű baleset történt. Dobrocsi Endre közlekedési szakértő elmondta: ősszel a csúszóssá váló utak és a vadon élő állatok vonulása okozza a legtöbb bajt. Kiemelte, a balesetek többsége így is elkerülhető lenne, ha az autóvezetők jobban figyelnének.

Nem csak az autósok figyelmetlenek, a gyalogosok és kerékpárosok is gyakran kelnek át úgy az úttesten, hogy előtte nem néznek szét. Az ORFK közlekedésrendészeti főosztályvezetője az M1 Ma reggel című műsorában arról beszélt, a szabálytalankodókat visszatarthatja, ha ismerőseik bírálják balesetveszélyes viselkedésüket.

Óberling József ezredes ezért arra kéri az embereket, járjanak nyitott szemmel, és szóljanak rá azokra, akik deviánsan viselkednek, vagyis rendszeresen gyorsan hajtanak, nem csatolják be a biztonsági övet vagy ittasan vezetnek.

Az elmúlt egy hónapban hatvanan vesztették életüket közúti balesetekben országszerte. Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint évtizedek óta nem volt ilyen magas a halálos áldozatok száma – derült ki az M1 Híradójából.

Forrás: hirado.hu


Hasonló cikkek