Szörényi Levente Miskolcon ünnepel

Tíz éves lett a MIEZ, vagyis a Miskolci Illés Emlékzenekar. Április 16-án a Művészetek Házában különleges jubileumi koncerttel ünnepel az együttes, melyen részt vesz Szörényi Levente is.

 

A MIEZ 2006-ban adta első koncertjét, mostanra pedig már hatvan felett van azon Illés daloknak a száma, amiket fellépéseken szoktak játszani. A miskolci Ifjúsági Házban havi rendszerességgel van Illés Klub, ahová minden alkalommal hívnak vendéget is, aki a ’60-as évek világáról mesél. Járt már itt többek közt Bródy János, Szörényi Szabolcs, Koncz Zsuzsa, Frenreisz Károly, Szigeti Ferenc, Varga Miklós, Lerch István, Kovács Kati, Homonyik Sándor, Halász Judit, Kalapács József, Malek Andrea. Sokszor előfordul, hogy a vendégművésznek kedve támad bekapcsolódni a zenélésbe, és két-három számot előadnak közösen.

Szörényi Levente a kezdetektől figyelemmel kíséri a Miskolci Illés Emlékzenekar tevékenységét. Munkájukat annyira elismeri, hogy a MIEZ az egyetlen olyan együttes, akinek a plakátján mindig ott szerepel a „Szörényi Levente ajánlásával” felírat. A 2016-os év különlegessége még: idén novemberben kerül sor a 100. MIEZ Klub megrendezésére.

A Művészetek Házában tartandó jubileumi koncertre Szörényi Levente mellett több meghívott vendég is jön. A tervezett műsorról sajtótájékoztatón számoltak be a zenekar tagjai. Érkezik majd egy harsonás, egy csellista, Varga Andrea színésznő, illetve Szyksznian Wanda grafikusművész, aki az Illés együttes több lemezének borítóját tervezte.

Szörényi Levente a sajtótájékoztatót követően a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárba sietett. Itt ajánlotta az olvasók figyelmébe a 70. születésnapja alkalmából megjelent Szörényi – Rohan az idő című életrajzi kötetet. Szerzője, Stumpf András személyes beszélgetések alapján írta meg a művész élettörténetét, 2015-ben.

 

Szöveg és fotó: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek