Sztómával küzdő betegek részére nyílt tanácsadó központ az észak-komáromi kórházban

Az Agel cégcsoporthoz tartozó révkomáromi kórház tanácsadó központot nyitott sztómával élő páciensek részére. A szolgáltatást az érdeklődők havi két alkalommal vehetik majd igénybe személyesen vagy telefonon.

“A központ létrehozását a régió sajátos helyzete tette indokolttá, az utóbbi időben ugyanis megemlkedett a sztómás betegek száma” – tájékoztatta a TASR-t Miroslav Jaška kórházigazgató. Az észak-komáromi régióban jelenleg mintegy 70 sztómás pácienst tartanak számon.

A sztómaklinika közvetlenül a kórházban, az I. pavilonban érhető el, s minden második, illetve negyedik pénteken, reggel 8.00 órától délután 15.00 óráig működik.

A kliensek itt megkaphatják az őket érdeklő információkat, valamint a tervezett műtétekről/utókezelésekről is részletes tájékoztatást, konkrét segítségnyújtást kapnak.

A tanácsadó központban sztómakészülékek receptjeit is felírják, valamint a műtétek után a hasfal megerősítésére oktatják a betegeket.

Forrás: TASR, bumm.sk

Fotó: Tasr

Ha tetszettek a tudósítások a hírcikkek, kérjük támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek