Óriási sztrájk hullám várható Szlovákiában

A sztrájkot amiatt tervezik, mivel Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) szerint az állam csődöt mondott, ezért a polgármesterek azt fontolgatják, hogyan vezessék be Igor Matovič (OĽaNO) adóját.

Július elejétől kezdve az önkormányzatoknak van idejük felkészülni a tüntetésekre, amelyekre a nyár folyamán kerül sor a különböző régiókban.

„Más társadalmi-gazdasági partnerekkel együtt, mint például önkormányzati vállalatokkal, önkormányzati szervezetekkel és iskolákkal evezünk egy hajóban” – nyilatkozta a ZMOS vezetője, Michal Kaliňák.

Ezért felszólították a társulás mind a 61 regionális szervezetét, hogy egyeztessenek egymással, és állapodjanak meg arról, hogyan tovább. „Arra számítunk, hogy júliusban legalább az egyik regionális központnak számító városban tüntetésre kerül sor. Augusztusban értékelni fogjuk az eljárást, és újra megkérdezzük a kormányt, megértették-e már a követeléseinket, ellenkező esetben ősszel sztrájkkal kell válaszolnunk. A megyék már kifejezték támogatásukat a sztrájkriadó mellett” – magyarázta Kaliňák.

Forrás: ujszo.com

Kiemelt kép: shutterstock

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek