Sztrájkba lépnek a közlekedési dolgozók Miskolcon

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a múlt év végén ajánlatot tett a 3%-os béremelésre, a kafetériára és a prémiumokra, de ezt az MVK szakszervezetei nem fogadták el és kilátásba helyeztek egy sztrájkot.

 

Szerdán asztalhoz ültek a szakszervezetek, a munkáltató és a tulajdonos Miskolc Holding Zrt. képviselői, de nem közeledtek egymáshoz az álláspontok. Nem született megegyezés a sztrájk idején kötelező szolgáltatásról sem: a törvény 66 százalékos teljesítményt ír elő, míg a vállalat vezetése 88 százalékban jelölte meg az elégséges szolgáltatás mértékét. Az érdekvédők hangsúlyozták, hogy a szakszervezetek célja a munkavállalók jogos járandóságának a kiharcolása. Ha más módon nem sikerül, akkor sztrájkolni fognak, amiről napokon belül döntés születik, és akkor kihirdetik a munkabeszüntetés pontos idejét is.

 

Városi busz Miskolcon PTV fotó: Vona Ildikó
Városi busz Miskolcon

A miskolciaknak azonban nem kell aggódniuk: járni fognak a villamosok és a buszok. A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. szakemberei ígéretet tettek rá, hogy zavartalan lesz a közlekedés a borsodi megyeszékhelyen, ugyanakkor azt javasolják, aki időpontra megy valahová, az induljon el a megszokottnál hamarabb, mert járatritkítások lesznek a sztrájk alatt.

 

Szöveg és fotók: Vona Ildikó


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek