A kecskeméti óvoda udvarán szülői összefogásnak köszönhetően emeltek színpadot

Mintegy 40 négyzetméter alapterületű színpadot építettek a kecskeméti Hosszú utcai óvoda udvarán. A beruházást teljes egészében az évek alatt összegyűlt és megspórolt szülői hozzájárulásokból fedezte az óvoda.

A szülők összefogásának köszönhetően állíthattak új színpadot a Ferenczy Ida Óvoda Hosszú Utcai Óvodája udvarán, amit hétfőn avattak fel az óvodások műsorával. Dóka Pálné, az óvoda helyi vezetője az átadáson tartott mköszöntőjében elmondta, hogy a mintegy 40 négyzetméter alapterületű, körülbelül 130 centiméter magas térkövezett színpadot az előadásokra használt régi dombocska helyén emlék.

Az óvoda minden évben programkínálattal, ünnepségekkel várja a szülőket és korábban problémát jelentett, hogy a kis domb a maga hozzávetőleg 10 négyzetméteres hasznos területével nem nyújtott elég teret ahhoz, hogy az adott adott műsort egy egész ovis csoport adja elő, legfeljebb tízen fértek el rajta. Ezért régi vágyuk volt egy méltó színpad felállítása. Most, hogy elkészült, már a szülők örömére is mindenki szerepelhet a csoportokból, amit rögtön több műsorral is bizonyítottak.

A tribün arra is alkalmas lesz, hogy a csoportok búcsúztatóit is megtarthassák nyaranként.

Az óvodák lehetőségeihez képest nem csekély, mintegy 2,5 millió forintos beruházást kizárólag az évek alatt összegyűlt szülői támogatásokból fedezték: az alapítványi 1 százalékból, illetve a jótékonysági bálok, Mihály napi vásárok bevételéből, és ezért nagyon sokat köszönhetnek a szülőknek, ráadásul még a kivitelezést is egy szülő, Tercsi Miklós vállalta.

Dóka Pálné hangsúlyozta, hogy az udvar dísze lett a megújult emelvény, aminek környezetét még tovább zöldítik.

A vezető a szülők mellett a óvoda dolgozóinak is megköszönte a nyújtott segítséget. Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő is köszöntötte a jelenlévőket. – Nagyon fontos az ilyen felelősségteljes, példaértékű szülői hozzáállás, amivel ők is hozzájárulnak az óvoda szépüléshez.

Bízom benne, hogy más közösségek számára is példával szolgál majd a lehetséges irányokat illetően ez a közösen elért szép eredmény. Ennek köszönhetően sokkal szebb, rendezettebb látvány tárul a szemünk elé – fogalmazott a képviselő a szülők összefogását méltatva.

A köszöntők után Dóka Pálné, Nemcsik Mátyás és Tercsi Miklós a nemzetiszín szalag átvágásával átadta a színpadot. Az új emelvényt valóban kihasználják az oviban, hiszen kedden is műsort adnak rajta a kicsik az óvoda gyermeknapi rendezvényén. -írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek