SzuperNagyik kísérik a 18 év alattiakat a kecskeméti könyvtárba

Nemcsak könyv, nagyi is kölcsönözhető…

Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár a CédrusNet Kecskeméttel kötött együttműködésének köszönhetően május 25-től június 11-ig minden munkanapon 14-18 óra között egy fő SzuperNagyi segíti, hogy a gyermekek ne maradjanak le a könyvtári élményekről.

A hatályban lévő kormányrendelet értelmében egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező 18 éven felüliek, valamint az ő felügyeletük alatt álló kiskorúak látogathatják a kulturális intézményeket, ezáltal sok gyermek kiszorult a könyvtárhasználók köréből. A Katona József Könyvtár fontosnak tartja, hogy minél többek számára elérhetőek legyenek az intézmény szolgáltatásai, ezért vezeti be a CédrusNet SzuperNagyi segítséget. Így már nem kell kísérőt biztosítania a szülőknek a 18 évnél fiatalabb gyermekeik mellé, ha könyvtári szolgáltatásokat szeretnének igénybe venni.

Így május 25-én, kedden 14 órától azok is ismét könyvtárba mehetnek, akiket nem tud elkísérni védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelőjük, vagy nincs oltott hozzátartozójuk a családban. A SzuperNagyi szolgáltatás azonban csak és kizárólag a 18 év alattiak könyvtárhasználatának biztosítását jelenti, például könyvkölcsönzést, folyóirat-olvasást, digitális labor használatát – írja a BAON.

Révhegyi Andrea

Hazai Tükör | Pannon Hírnök


Hasonló cikkek