A tábor látogatásához igazolás kell a gyermek egészségi alkalmasságáról

A táborlátogatáshoz igazolni kell a gyermek egészségi alkalmasságát Szlovákiában. Az igazolást a gyermekorvosnak kell aláírnia legkorábban egy hónappal a táborlátogatás előtt. Ez a Ján Mikas tiszti főorvos által kiadott rendeletből következik.

Jozef Serafín, a késmárki kórház gyermekorvosa elmondta, egy szakvizsgálatról van szó, melynek során az orvos megállapítja, hogy a gyermeknek nincs-e valamilyen fertőző betegsége, esetleg más egészségi problémája. Ha a gyermek gyógyszert szed, vagy az állapota nem teszi lehetővé a nagyobb terhelést, akkor ezeket az információkat is tartalmaznia kell az igazolásnak.

A gyerek törvényes képviselőjének ezenkívül írásos nyilatkozattal kell igazolnia, hogy a gyermeknek nincs fertőző betegsége. A nyilatkozatot a tábor minden résztvevőjének fel kell mutatnia.

A szlovák tiszti főorvos rendelete olyan rendezvényekre vonatkozik, amelyeken legalább 5 gyermek vagy 18 éven aluli fiatal vesz részt, legalább 4 egymást követő napon.

Forrás: ujszo.com

Kiemelt kép: tasr/AP

Amennyiben tetszik a tartalmak, tudósítások, hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek