Tagcserére készül a Hooligans

Videóbejegyzésben tájékoztatta rajongóit pénteken a zenekar Késmárki Zsolt kilépéséről.  A basszusgitáros 15 év után távozik az együttesből.

Utódját már keresik. Amíg megtalálják a megfelelő zenészt, addig Késmárki kisegíti a koncerteken az idén negyedszázados jubileumát ünneplő Hooliganst. Bár a koronavírus őket is akadályozta, igyekeztek emlékezetessé tenni az évfordulót. Visszanyúltak a gyökerekhez, a keményebb hangvételű dalokhoz, és Zártosztály címmel 2021-ben kiadtak egy rockalbumot, amit a közönség azonnal megkedvelt.

Koncerten (b-j) Csipa és Késmárki Zsolt (Kép forrása: Hooligans Facebook oldala)

Az együttes Facebook oldalán közzétett bejelentésben a basszusgitáros elmondta, hogy tizenöt évnyi közös munka után hozta meg döntését a kilépésről. Múlt csütörtökön közölte ezt a többiekkel, akik közül néhányan nem számítottak a bejelentésre, ennek ellenére megértik és elfogadják a döntését, hiszen családi okok miatt akar távozni. Hamarosan megszületik a második gyermeke, és szeretne a jövőben magánemberként saját vállalkozásba kezdeni.

Késmárki Zsolt 2007-ben csatlakozott a Hooliganshez, és hamar beilleszkedett a bandába. Ördög Tibor Csipával, Kiss Endivel, Tóth Tiborral – az elmúlt tizenöt évben– hét stúdiólemezt, két best of albumot és egy koncertlemezt készítettek együtt; az országos turnék mellett telt ház előtt játszottak többek közt a Syma Csarnokban, a Kongresszusi Központban, a Papp László Budapest Sportarénában.

A jelenlegi felállás utolsó klipje a tagcsere bejelentése napján debütált. A videó az Elindul a lejtő című dalhoz készült, amely a Hooligans 2021-es, Zártosztály című albumán szerepel. Késmárki Zsolt ezzel köszön el a közönségtől, a zenészek pedig ezzel búcsúznak egymástól.

Itt tekinthető meg az új klip:

(A kiemelt kép forrása: Hooligans Facebook oldala)

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek