Támadás egy pozsonyi buszon – a tetteseket keresik

Megtámadtak egy házaspárt a fővárosban az egyik autóbuszon. A rendőrség még keresi a múlt heti incidens elkövetőit.

Az eddigi információk alapján a 83-as autóbuszjáraton négy férfi hangoskodott és garázdálkodott. Egy ötvenes házaspár udvariasan figyelmeztette őket, mire a csoport megtámadta a férfit és a nőt, arcon ütötték őket több sérülést és törést okoztak, majd elmenekültek. „A támadáskor mintegy húsz utas volt a buszon, a rendőrség kiérkezésekor mégis már csak a diszpécser és az autóbusz sofőrje tartózkodott a helyszínen.” – írta az Országos Rendőr-főkapitányság.

A régebbi típusú autóbuszban nem volt kamera, ezért a hatóság a tanúk jelentkezését várja.

Matúš Vallo tegnap egyeztetett a Pozsonyi Közlekedési Vállalat (DPB) és a város alkalmazottjaival arról, hogy hogyan növelhetnék az utasok biztonságát, különösen az esti órákban. Ennek alapja, hogy működő biztonsági kamerák legyenek a tömegközlekedési járatokon. Zenon Mikle a DPB kommunikációs osztály vezetője elmondta, hogy a tömegközlekedés járatain, valamint a megállókban rögzített felvételek sokszor segítik az esetek kivizsgálását. „A törvény értelmében 15 napig tároljuk a felvételeket.” – fogalmazott a kommunikációs osztály vezetője.


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek