Támadást terveztek az Európai Bizottság brüsszeli központja ellen

A NOS holland állami televízió értesülése szerint Szíriából visszatérő szélsőséges fegyveresek az Európai Bizottság brüsszeli központi épülete ellen is támadást terveztek.

Szombat esti jelentése szerint a tévé úgy tudja, hogy a belga hatóságok több dzsihadistát letartóztattak, és közülük legalább kettő Hágán keresztül érkezett Belgiumba.

Az értesülés szerint hasonló támadásról van szó, mint amilyet a brüsszeli zsidó múzeumnál követtek el májusban. Nem valamelyik uniós biztost vették volna célba, törekvésük inkább az volt, hogy minél több személy legyen jelen – hangzott el a NOS híradásában.

Az Európai Bizottság egyik illetékese úgy nyilatkozott, hogy a testületnek “tudomása van erről az információról”. Hozzátette, biztosak abban, hogy a belga hatóságok megfelelőképpen kezelik a helyzetet. Az Európai Bizottság központi épületeiben több ezren dolgoznak.

A L’Echo című belga lap szombaton szintén azt jelentette, hogy a belga hatóságok már több olyan merényletet megakadályoztak, amelyeket Szíriából visszatért, az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezettel szimpatizáló személyek terveztek. A lap szerint körülbelül 400 belga állampolgár ment Szíriába harcolni, és közülük 90 már vissza is tért. Utóbbiak közül az újság értesülései szerint minden kilencedik merényletre készül.


Hasonló cikkek