Támogatást kapott az üllési fűszernövény-üzem

Több mint háromszáz millió forinttal támogatja Magyarország kormánya a Csongrád – Csanád megyei település feldolgozóüzemét, ezzel jelentősen óvva az élelmiszeripart

A Doma – food Bt. 2006-ban alakult. Jelenleg 400 hektáron termelik az alapanyagokat és évente több mint 1100 tonna fűszer szárítmányt állítanak elő. A támogatásnak köszönhetően nagy léptékű fejlesztéseknek láthatnak neki. Új berendezéseket szereznek be, és átépítik a műhelycsarnokot. Ez azért is fontos, mert a cég nem csak a hazai piacot látja el, hanem exportra is szállít.

A most induló pályázati ciklusnak hála, Magyarország élelmiszeripara olyan fejlődésen mehet keresztül, amivel utolérheti Európa legfejlettebb államait. Ehhez pedig elengedhetetlenek a támogatások. Ebből részesült a Doma – food Bt. is. Derült ki a támogatási okirat átadásakor Üllésen.

Az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára, Farkas Sándor, ott azt is hangsúlyozta, hogy a magyar termelők az egy hektáron előállított termék mennyiségében dobogósak, jövedelmük azonban csak 53 százaléka az uniós átlagnak. A beruházások célja, hogy minél magasabb feldolgozottsági szintű árut értékesítsenek a termelők és vállalkozások – közölte Farkas Sándor. A Megújuló vidék, megújuló agrárium program részeként az élelmiszeripari üzemek fejlesztésére 1187 pályázat érkezett be, 400 milliárd forint értékben. A kormány célja, hogy nyárig minél több támogatási kérelmet elbíráljanak, ezt lehetővé teszi, hogy jelentős számban jól előkészített pályázatok érkeznek.

Ebből pedig kitűnik, hogy a támogatottak abban bíznak, ezzel határozott előrelépéseket érhetnek majd el. Az, hogy Üllés is a sikeresen pályázók között van, pedig rendkívül kiemelkedő, nemcsak a cégnek, hanem a településnek is. Hiszen az önkormányzat is keresi a különböző fejlődési, lakosság –  vagy ipartámogatói lehetőségeket.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt kép: illusztráció

Ha tetszenek a tartalmak, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek