Támogatást kaptak az állatkertek

Állami támogatásban részesülnek a kulturális intézmények, így az állatkertek is. A Szegedi Vadaspark 55 millió forinthoz jut hozzá – közölték a park közösségi oldalán.

A vírus miatt az állatkertek is nehéz helyzetbe kerültek, mert a kényszerbezárás bevételkiesést jelent. A még jelenleg is tartó probléma, egyre csak fokozta a gondokat, hiszen a vadasparkokban gyakran olyan élőlényeket helyeznek el, amik példányszáma a világban, természetes körülmények között igen kicsi. Nekik és a többi állatnak is folyamatos ellátást kell biztosítani, függetlenül attól, hogy kitárhatják –e kapuikat az intézmények vagy sem.

A tavaszi kiesést a megyeszékhely kedvelt kertje képes volt még saját erőből ellensúlyozni, habár már akkor 19%-kal kevesebb bevétellel számoltak.  Viszont a második hullám végleg lecsökkentette a lehetőségeit.

Mivel a jelenség nem egyedülálló, ugyanis országszerte az összes intézményt sújtja, a  Magyar Állatkertek Szövetsége állami segítséget kért, hogy a pandémia idején is tovább működhessenek a parkok .

A kormány még decemberben összesen 900 millió forintnyi támogatást nyújtott tizenhárom hazai állatkertnek, melyet a szorult helyzet és a bevételkiesés mértéke alapján arányosan osztottak szét. Így jutott a Szegedi Vadaspark 55 millióhoz.

A segítség mindenkinek jól jön és szinte a túlélést jelenti, hiszen az élet nem áll meg, a napok továbbra is telnek, az állatoknak pedig szüksége van ellátásra, megfelelő takarmányra. Ráadásul új jövevények is napvilágot láttak a létesítményekben.

Bonifác – Fotó: Szegedi Vadaspark

Például, a Szegedi Vadasparkban, év elején megszületett Bonifác, a szamárcsikó. Aki virgoncan tölti mindennapjait a többiekkel együtt, szépen fejlődik és várja, hogy kinyisson a park.

Farkas Cs. Tekla

Forrás/Fotók: Szegedi Vadaspark közösségi oldala

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 


Hasonló cikkek